sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Langan avaaminen ja karstaaminen

Liekin teko eli langan avaaminen ja karstaaminen

Tämän ohjeen avulla voi tehdä esimerkiksi liekkejä tai pörröiset hiukset amigurumi-hahmolle. Homma on työläs eli aikaa tähän kannattaa varata.

Työvaiheet:

1.) Pujota sopivan mittaisia villalankoja haluaamasi paikkaan silmukoiden välistä ryijypistojen avulla. Lankaa saa laittaa ihan reilusti, sillä osa siitä joka tapauksessa katoaa karstaamisen aikana.


Tekniikkana toimii tämä yksinkertainen ryijypisto:


2.) Avaa kaikki langat erillisiksi säikeiksi parsinneulan tai ohuen virkkuukoukun avulla kieputellen (esim. mallissa käytetyssä 7 veljestä -langassa jokaisesta langasta avautuu 4 erillistä säiettä):



3.) Jätä langat kiharaksi, jos kyseessä on vaikkapa mollamaijan tukka. Lohikäärmeen häntäliekkiin taas käytä karstaa ja karstaa säikeet vielä varovasti auki. Älä säikähdä sitä, että iso osa lankahötöstä jää karstaan, mutta lopeta karstaaminen kuitenkin ajoissa!


Karstattu lanka on hieno yksityiskohta työssä, mutta kovassa käytössä olevaan leluun se ei sovi. Koristeena toimivaan amigurumiin se käy kuitenkin mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Majaa rakentamassa

Blogissa on ollut hetki hiljaista. Kesälomaviikko lapsen kanssa kaksin kotona johti majaprojektiin, joka vei muutaman päivän tehokasta virkk...