torstai 29. kesäkuuta 2017

Amigurumien tekniikoita: Putki

Amigurumien tekniikoita: Putki

Amigurumien tekniikoita -ohjeiden avulla voit suunnitella oman amigurumi-hahmosi alusta loppuun saakka. Hahmo kannattaa ensin luonnostella vaikka paperille ja miettiä, millaisten osien ja tekniikoiden avulla se olisi toteutettavissa. Tärkeää on miettiä, millaisia värejä ja muotoja haluat käyttää.

Tässä ohjeessa tehdään putki, jota käytetään monissa amigurumeissa esimerkiksi hahmojen käsinä, jalkoina tai kaulana. Putki yleensä suljetaan jommasta kummasta (tai molemmista) päästä, mutta tässä esimerkissä tehdään putki, joka on avoin molemmista päistä.


TARVIKKEET:
  • Virkkuukoukku (2.0-4.0 mm) ja sakset
  • Lankaa virkkaamiseen 
  • Parsinneula lankojen päättelemiseen 

TERMIT & TARVITTAVAT TAIDOT:
  • Aloitussilmukka
  • Ketjusilmukka
  • Piilosilmukka
  • Silmukka/kiinteä silmukka
  • Tarvittaessa silmukoiden lisääminen ja vähentäminen

OHJE:

1 krs: Tee niin monta ketjusilmukkaa, kuin haluat valmiin putken kehässä olevan. Ketjusilmukat kannattaa virkata mahdollisimman löysällä käsialalla, jottei putken suusta tule muuta työtä kapeampaa (ketjusilmukat tulee tehtyä usein tiukemmin kuin kiinteät silmukat). Esimerkkityössä on 16 ketjusilmukkaa. Liitä viimeinen ketjusilmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan piilosilmukan avulla.


2- krs: Tee tämän jälkeen jokaisessa kerroksessa yksi kiinteä silmukka jokaiseen edellisen kerroksen ketjusilmukkaan. Jatka niin kauan, kunnes putki on niin pitkä kuin haluat sen olevan. Lopussa päättele työ (ohjeen löydät täältä) tai jatka osaa muulla tavalla (silmukoiden lisäämisen tai kaventamisen avulla). Jos liität putken toiseen hahmon osaan, jätä loppuun lankaa kiinniompelua varten.


Huom! Voit vaihtaa langan väriä kesken työn. Kuitenkin, jos langat ovat paksuudeltaan erilaisia, muuttuu myös putken koko (vaikket lisäisi yhtään uutta silmukkaa).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Majaa rakentamassa

Blogissa on ollut hetki hiljaista. Kesälomaviikko lapsen kanssa kaksin kotona johti majaprojektiin, joka vei muutaman päivän tehokasta virkk...