lauantai 10. kesäkuuta 2017

Lankojen päätteleminen

Ohje lankojen päättelemiseen

Tämän ohjeen avulla voit päätellä langan joko silloin kun tekemäsi osa on valmiina tai kesken osan virkkaamisen (mikäli päättely on helpompaa aikaisemmassa vaiheessa). Ohje toimii silloin, kun työn sisäpuoli jää valmiina piiloon. Mikäli työ virkataan tasossa, täytyy jäljelle jäävä lanka pujottaa parsinneulan avulla työn pinnan sisälle. Ohje tähän on tulossa myöhemmin.

Ohje koostuu kahdesta vaihtoehdosta: Ensimmäisessä pääteltävä lanka on usein työn viimeinen vaihe ja solmu jää työn ulkopuolelle. Toisessa pääteltävä lanka on työn ensimmäinen vaihe ja solmu jää useimmiten työn sisäpuolelle.


PÄÄTELTÄVÄ LANKA TYÖN LOPUSSA:

1. Leikkaa lanka poikki, mutta jätä sitä muutama senttimetri jäljelle päättelemistä varten. Huomaa, että tässä ohjeessa työskennellään niin, että työn oikea puoli on näkyvissä!


2. Pujota jäljelle jäävään lankaan neula. Suuri, tylppä neula toimii hyvin.


3. Tee neulan avulla solmu, joka kiinnittyy samalla johon työssä olevaan silmukkaan. Voit tehdä solmun työn nurjalle puolelle piiloon tai mikäli tämä ei ole mahdollista, työn oikealle puolelle mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan.


4. Kiristä solmu hyvin!


5. Vie lanka neulan avulla työn sisälle ja taas jostain kohdasta ulos. Kannattaa pysyä alueella, joka on samaa väriä, kuin päättelyssä käytettävä lankakin.


6. Vedä neula ja lanka ulos sopivasta kohdasta.


7. Leikkaa lanka poikki niin, ettei sitä jää näkyville työn oikealle puolelle.PÄÄTELTÄVÄ LANKA TYÖN ALUSSA:

1. Työn alusta pääteltävä lanka on syntynyt aloitussilmukkaa luodessa. Lankaa ei siis tarvitse katkaista erikseen. Huomaa, että tässä työskennellään niin, että työn nurja puoli on näkyvissä!


2. Pujota lanka parsinneulaan kiinni ja tee yhteen silmukkaan neulan ja langan avulla solmu, kuten edellisessäkin ohjeessa.


3. Pujottele parsinneula työn pinnan läpi eri silmukoiden lomasta.


4. Vedä lanka silmukoiden läpi.


5. Leikkaa ylimääräinen lanka pois.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Majaa rakentamassa

Blogissa on ollut hetki hiljaista. Kesälomaviikko lapsen kanssa kaksin kotona johti majaprojektiin, joka vei muutaman päivän tehokasta virkk...