torstai 29. kesäkuuta 2017

Amigurumien tekniikoita: Ympyrä

Amigurumien tekniikoita: Ympyrä

Amigurumien tekniikoita -ohjeiden avulla voit suunnitella oman amigurumi-hahmosi alusta loppuun saakka. Hahmo kannattaa ensin luonnostella vaikka paperille ja miettiä, millaisten osien ja tekniikoiden avulla se olisi toteutettavissa. Tärkeää on miettiä, millaisia värejä ja muotoja haluat käyttää.

Tässä ohjeessa tehdään ympyrä. Kyseessä ei ole aivan tasainen ympyrä, vaan tämä ympyrä tehdään, kuten pallon aloitus. Näin ollen, jos tekisit näillä silmukoilla maton, se olisi kuperana lattialla. Amigurumeihin tämä ohje sopii kuitenkin hyvin, koska muutaman kerroksen aikana ympyrä ei ehdi kaartua paljoa - ja usein vähän kaartuva muoto sopiikin hyvin amigurumien kaartuviin pintoihin.



TARVIKKEET:
  • Virkkuukoukku (2.0-4.0 mm) ja sakset
  • Lankaa virkkaamiseen 
  • Parsinneula lankojen päättelemiseen 

TERMIT & TARVITTAVAT TAIDOT:
  • Aloitussilmukka
  • Silmukka/kiinteä silmukka
  • Silmukoiden lisääminen ja vähentäminen

OHJE:

1 krs: Tee taikaympyrä kuudella silmukalla TAI kaksi ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen virkkaat kuusi silmukkaa ympyrän muotoon. (6)


2 krs: Tee 2 silmukkaa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (12)


3 krs: Tee 1 silmukka joka toiseen ja 2 silmukkaa joka toiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kuusi kertaa. (18)


Jos ympyrän koko on jo sopiva, päättele alussa oleva lanka. Ohjeen löydät täältä. Jätä tarvittaessa loppuun lankaa osan kiinniompelua varten.

Jos haluat jatkaa ympyrää suuremmaksi, jatka:
4 krs: Tee 1 silmukka kahteen edellisen kerroksen silmukkaan ja 2 silmukkaa yhteen edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kuusi kertaa. (24) jne. Tässä vaiheessa osa lähtee kuitenkin jo kaartumaan.

Jos haluat tehdä amigurumille silmät, voit tehdä esimerkiksi alle valkoisen ympyrän (kerrokset 1-3) ja päälle mustan ympyrän (vain 1. kerros) ja liittää nämä yhteen parsinneulan avulla. Esimerkki tällaisista silmistä on alla olevalla Tangelalla (Pokémon).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Majaa rakentamassa

Blogissa on ollut hetki hiljaista. Kesälomaviikko lapsen kanssa kaksin kotona johti majaprojektiin, joka vei muutaman päivän tehokasta virkk...